НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Веждите

  Науката на първата човешка раса - Николай Дойнов (1904 - 1997)
Алтернативен линк

ВЕЖДИТЕ


Веждите са онзи пояс от косми, който се намира на долната граница на челото. Тяхната служба е да предпазват очите от силната светлина и от потта, която може да се стече надолу от челото към очите. Когато у даден човек веждите са дебели и по-дълги, той притежава по-голяма наблюдателност, дълбочина на чувствата, по-силна воля в осъществяване на поставените задачи (фиг. 37 а), добро разбиране и по-тесен контакт с физическия свят. Такива хора са по-практични и с по-голяма разсъдливост. Такива вежди показват и здраво, добре устроено физическо тяло. Те обичат и приемат само фактите и не се осланят на непроверени твърдения. Ако по тези вежди има и по-дълги косми, това говори за човек добър и справедлив. Когато веждите са много дебели, имаме човек с голяма жизнена сила, упорит, със силна воля, инат, но е и груб.

Тънките вежди говорят за човек с деликатна жизненост, с по-слабо физическо тяло, с по-мек характер и с по-слаба воля и издържливост на напрежения, било те физически или психически, лесно се дразнят и от най-малките противоречия и неприятности (фиг. 37 б). Те имат интуиция и не се отдават на по-задълбочени разсъждения. Имат по-тясна връзка с отвъдния свят. Към обещанията си не са изпълнителни и са малко нехайни и небрежни към тях. По-сантиментални са и приемат по-фини чувства, носят мекота и нежност. Такива хора не са минали през физически напрежения и изпитания, обичат да преувеличават преживяното и онова, което се е случило.

Ако веждите са извити под форма на дъга, говорят за човек с преобладаващи чувства, който бурно се поддава на тях (фиг. 37 в).

Когато веждите са по-хоризонтални, в такъв човек преобладава мисълта.

Ако веждите са наклонени надолу, имаме човек с материалистични разбирания (фиг. 37 г). С каквото и да се занимава, той го изучава от материалистична гледна точка и във връзка с изгодата, която ще има от него. Такива хора са песимисти и консерватори.

Дългите вежди, ако са по-дебели, са израз на устойчива и задълбочена мисъл. Ако са тънки, имаме по-задълбочена и устойчива чувствена природа.

Къси и дебели вежди има човек, който по-бързо мисли и реагира (активен, динамичен човек) (фиг. 37д).

Късите и по-тънки вежди са присъщи на хора, у които бързо се възбуждат чувствата и бързо преминават (припряните хора).

Ако веждите са къси, редки и тънки, особено ако космите по тях са малко щръкнали и къси, това говори за човек нервен и сприхав (фиг. 37 е). Народът за хора с такива вежди казва: Окапали му веждите от урсузлук (сприхавост).

Когато веждите са близо до очите, говорят за човек, който е по- недоверчив. Той мисли и преценява, и когато бъде уверен, че няма да се излъже, тогава решава да вади заключение и да действува.

Колкото веждите са по-високо от очите, толкова този човек е по-доверчив.

Ако космите на дебелите вежди са къси. гладки и прилепнали, имаме човек, който повече или по-малко е суров в своите отношения, решения и действия.

Ако по веждите има по-дълги косми и не са така прилепнали., имаме човек, който е по-търпелив, снизходителен към слабостите на хората и милосърден.

Черните вежди са израз на сила и енергия.


Публикувано изображение



  Науката на първата човешка раса - Николай Дойнов (1904 - 1997)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ